آموزش محیط زیست
داود تارویردی زاده؛ شهرام میرزایی دریانی؛ محمد رضا ناهیدی امیر خیز؛ محمد پاسبانی؛ مرتضی هنرمند عظیمی
چکیده
مسائل مربوط به حفاظت از محیطزیست و پایداری در بخش مواد غذایی در طی سالهای اخیر موجب نگرانیهای جهانی شده است. همچنین شرایط نهچندان مطلوب کشورمان از منظر نگهداشت محیطزیست و لزوم توجه به مفاهیم سبز در سطوح مدیریت سازمانها، موجب شد پژوهش نوآورانهای باهدف طراحی مدل مدیریت کیفیت سبز در صنعت مواد غذایی با تأکید بر ارتقای عملکرد ...
بیشتر
مسائل مربوط به حفاظت از محیطزیست و پایداری در بخش مواد غذایی در طی سالهای اخیر موجب نگرانیهای جهانی شده است. همچنین شرایط نهچندان مطلوب کشورمان از منظر نگهداشت محیطزیست و لزوم توجه به مفاهیم سبز در سطوح مدیریت سازمانها، موجب شد پژوهش نوآورانهای باهدف طراحی مدل مدیریت کیفیت سبز در صنعت مواد غذایی با تأکید بر ارتقای عملکرد محیطزیستی ارائه گردد. این پژوهش برحسب هدف، کاربردی و ازلحاظ نوع روش، توصیفی- پیمایشی و دارای رویکرد کیفی بوده که با استفاده از روش نظریهپردازی داده بنیاد انجامگرفته است. برای گردآوری دادهها از روش مطالعات کتابخانهای در حوزه ادبیات نظری موضوع و همچنین با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند و اصل اشباع نظری با 16 نفر از مسئولین و کارشناسان شرکتهای فعال در صنعت مواد غذایی استان اردبیل، مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند انجام شده است. اطلاعات حاصل از دو فاز باهم تلفیقشده و تحلیل دادهها در فرآیند سه مرحلهای کدگذاری باز، محوری و انتخابی با کمک نرمافزار مکسکیودا انجام گرفت. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که الگوی پارادایمی مدیریت کیفیت سبز در صنعت مواد غذایی دارای 5 مؤلفه است: مدیریت سبز منابع انسانی (شرایط علی)، تفکر مدیریتی سبز (شرایط زمینهای)، مدیریت فناوری و سیستم مدیریت محیطزیستی (شرایط مداخلهگر)، نوآوری مدیریتی سبز (راهبردها)، زنجیره تأمین سبز (پیامدها) که موفقیت صنعت مواد غذایی در جهت ارتقای عملکرد محیطزیستی درگرو استقرار و اجرای صحیح مدل طراحیشده و مدیریت برتر این مؤلفهها خواهد بود.